Wat ik doe

Ik ben een bevlogen en betrokken ondernemer en houd mij als kennispartner en adviseur in brede zin bezig met arbeids- en organisatiegerelateerde vraag­stukken. Klik hieronder op een onderwerp voor meer informatie over mijn werkzaamheden.

Sinds 2007 houd ik mij bezig met re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid (Ziektewet/WIA). Ik functioneer als kennis- en sparringspartner voor werknemers, werkgevers, uitkeringsgerechtigden en andere partijen zoals advocaten.

Je kunt bij mij terecht voor concreet eerste- en tweedelijnsadvies. Voor derdelijns vraagstukken werk ik samen met of verwijs ik door naar andere professionals.

Ben je het niet eens met een beslissing van UWV? Dan kun je bezwaar maken of, als je bezwaar ongegrond is verklaard, in beroep gaan bij de bestuursrechter. Particulieren die behoefte hebben aan ondersteuning bij deze procedures help ik met advies, dossieronderzoek en het opstellen van een bezwaarschrift.

Hiervoor benut ik mijn kennis van en ervaring met verzekeringsgeneeskundige en arbeidsdeskundige beoordelingen en wet- en regelgeving m.b.t. arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid. Door scholing en jarenlange ervaring weet ik hoe zowel UWV als rechters met dit soort procedures omgaan, hoe zij informatie beoordelen en wat je beter wel en niet kunt doen. Bij complexe beroepskwesties werk ik samen met of verwijs ik door naar gespecialiseerde advocaten.

Omdat bezwaar maken of in beroep gaan niet altijd zinvol is en niet iedere procedure even kansrijk is toets ik vooraf de kans op het succesvol afsluiten van een bezwaar- of beroepsprocedure.

Ik hou mij bezig met gerichte en wervende arbeidsmarktcommunicatie. Zo schrijf ik pakkende vacatureteksten die aansluiten op de doelgroep die werkgevers willen aanspreken. In plaats van vacatureteksten vol vaagtaal en cliché's werk ik aan op wetenschappelijke inzichten gebaseerde vacaturemarketing en verhoog ik de succeskans op het aanspreken van geschikte kandidaten. Daarnaast ondersteun ik werkgevers bij het vormgeven van hun werkgeversmerk/profilering.

Mijn werkwijze is concreet, integer, no-nonsense en duidelijk. Scherp op de inhoud, betrokken en zacht in de vorm. Ik vind het belangrijk dat je mijn adviezen of handelen begrijpt, daarom leg ik dit graag en duidelijk aan je uit. Doordat ik voornamelijk vanuit mijn thuiskantoor werk kan ik mijn diensten flexibel en tegen een gunstig tarief aanbieden. Daarbij bied ik particulieren ook de optie om in termijnen te betalen.

Heb je vragen of wil je weten of ik iets voor jou kan betekenen? Stuur mij dan gerust een bericht.

Overige activiteiten & projecten


Klantervaringen

Selwyn Donia

Klantervaringen

Jacqueline

TrustPilot
Kennis van zaken, to the point, snelle reactie, zeer goede prijs/kwaliteit

Cor

TrustPilot
Selwyn heeft mijn vragen uitgebreid en in begrijpelijke taal beantwoord. Ik kreeg snel een reactie en zijn antwoorden waren toegespitst op mijn persoonlijke situatie. Nu ik beter weet hoe het allemaal werkt, neemt dat veel onzekerheid weg. Ik ga de WIA-aanvraag met een stuk meer vertrouwen tegemoet en bij nieuwe vragen neem ik zeker weer contact op!

Adriaan

TrustPilot
Nadat ik afgekeurd was waren er voor mij veel onduidelijkheden. Selwyn heeft veel van die onduidelijkheden weggenomen. Ook heeft hij geholpen om een eigen re-integratie plan te maken. Door zijn hulp kan ik nu, binnen de mogelijkheden die ik nog heb, doen wat ik leuk vind. Naast de hulp voor het plan heeft hij mij ook het vertrouwen gegeven om het plan bespreekbaar te maken met het UWV.

Stephan

TrustPilot
Ik had Selwyn gecontact voor een kleine casus van mij rondom verzuim en reïntegratie. Hij heeft mij goed en snel geholpen. Contact was snel, documentatie was goed en bondig doorgenomen en het advies was to the point met verstand van zaken.

Sven

TrustPilot
Heldere adviezen die ik na een uur ook samengevat in mijn mailbox ontving om op terug te kunnen vallen. De kosten die in rekening werden gebracht waren zeer acceptabel.

Tjibbe Coaching

TrustPilot
Wij van WerkenTijdensKanker zetten ons telkens weer in om medewerkers en bedrijven te ondersteunen in het re-integratie proces, gevolgen, en uwv issues. Selwyn geeft bevlogen zijn kennis aan ons als wij het even ook niet meer weten. Dat geeft helderheid in ons proces en feitelijke informatie aan werknemer en -gever. Iedereen weet meteen waar men aan toe is.

Saskia

TrustPilot
Ik heb zoveel vragen over de WIA en mijn situatie. De materie is zo ontzettend complex en eigenlijk kan je nergens terecht met je vragen behalve bij Selwyn. Snel, duidelijk, betrouwbaar en zeer bruikbare antwoorden op mijn vragen. Waardoor ik steeds een stapje verder kom. Op de website en in het ebook staat alles ook heel duidelijk. Ontzettend fijn dat deze informatie beschikbaar is!

Mirelle

TrustPilot
Ik gun eigenlijk iedereen die even zoekende is in “het systeem” en de te kiezen juiste richting een gesprek met Selwyn. Ik voelde mij in het eerste contact met hem direct gehoord en begrepen. Ik heb van hem zeer waardevolle adviezen gekregen die me helpen bij het kiezen van de juiste richting voor mijn persoonlijke situatie. Selwyn heeft veel kennis, inzicht en grote betrokkenheid. Dat is echt heel fijn. Zijn website geeft daarnaast zoveel aanvullende kennis en informatie. Duidelijk, helder en zonder overladen te worden. Op een vrijblijvende manier heeft hij mij ontzettend geholpen. Zijn bereikbaarheid en snelle reactie is ontzettend prettig als je met veel vragen zit.

Rijndenn

TrustPilot
Hele heldere uitleg met betrekking op de vraag. En erg snelle reactie. hele goede ervaring met Selwyn. echt aan te raden!

Patricia

TrustPilot
Ik ben bij Selwyn via mijn Advocate terecht gekomen. Daar ik na 2,5 jaar ziekte te maken kreeg met een vaststellingsovereenkomst en transitievergoeding etc waar mijn Advocate mij goed in had begeleid. Echter loopt aanvraag WIA en ben ik al bij het UWV terecht gekomen. Dit werpt zoveel vragen op, daar dit niet onze materie is. Selwyn heeft een hele fijne site waar alles in duidelijke taal staat beschreven. Daarnaast heb ik hem gemaild, waar ik vrijwel direct antwoord op mijn vragen kreeg. Selwyn is empatisch en kan je geruststellen, een mooie eigenschap zeker als je zelf in een situatie bent gekomen waar je liever niet in terecht wilt komen. Ik kan Selwyn aanbevelen als je met vragen zit op sociale zekerheidswetgeving of begeleiding hierbij nodig hebt. Selwyn nogmaals bedankt voor jouw hulp! Ik hou je op de hoogte!
Meer ervaringen..
× Stuur mij een bericht