Projecten

Op deze pagina vind je een overzicht van projecten waar ik initiatiefnemer van ben en activiteiten die mij bezighouden. Klik op een logo om de site te bezoeken.

Kenniscentrum Winterdepressie

Zo’n 500.000 Nederlanders hebben net als ik jaarlijks last van een winterdepressie. Vanuit het Kenniscentrum Winterdepressie deel ik mijn kennis over het onderwerp.

Middenrifbreukherstellen.nl

Veel Nederlanders en Belgen kampen met maagzuurproblemen, reflux, slikklachten en/of een middenrifbreuk (hiatus/sliding hernia). Dit wordt meestal bestreden met antacids zoals Rennie of zwaardere medicatie zoals Ranitidine en Pantoprazol/Omeprazol. Deze geneesmiddelen kunnen bij langdurig gebruik (ernstige) problemen veroorzaken.

Na jaren van wetenschappelijk onderzoek is het Zweedse onderzoekers gelukt om een medisch hulpmiddel te ontwikkelen dat de potentie heeft om sluitspier-, middenrifbreuk en of maaggerelateerde klachten te verminderen. Hierdoor is het mogelijk om de oorzaak van uw klachten eenvoudig zelf te behandelen. Het hulpmiddel werd enkele jaren terug door het Zweedse bedrijf MYoroface onder de naam IQoro op de markt gebracht. IQoro wordt in Zweden al jaren met succes toegepast bij reflux (maagzuur), Barret, middenrifbreuk (hiatus en sliding hernia), slaapapneu/snurken en slikklachten.

Op dit moment ben ik met MYoroface, de ontwikkelaar en patenthouder van IQoro in gesprek over het zo goed mogelijk kunnen bedienen van de Nederlandse en Belgische markt. Ik hoop hier snel duidelijkheid over te kunnen geven.

Rechtblog.nl

In mei 2013 lanceerde ik de website Rechtblog.nl, een juridisch nieuws- en kennisplatform. De goed bezochte website bevat naast uitspraken en actueel juridisch nieuws bijdragen van tientallen Nederlandse juristen en advocaten.

Rechtblog is in 2019 bekroond met een AI Legal Award – Beste Nederlandse juridische nieuwssite. Ook wordt de site geïndexeerd door de Koninklijke Nationale Bibliotheek van Nederland.