Over mij

Energiek, intrinsiek gemotiveerd, betrokken, bevlogen, authentiek, ondernemend, veelzijdig en inspirerend. Dat is hoe anderen mij omschrijven. Ik werd in 1980 in Alkmaar geboren en heb een brede interesse en kennishonger en beschouw mijzelf als een multipotentialist (slashie). Dit betekent dat ik meerdere dingen door/naast elkaar wil doen en mij niet beperk tot één vakgebied, functie of bezigheid. Ik kom het best tot mijn recht als ik functieoverstijgend kan werken en meerdere petten kan dragen.

Formal education will make you a living; self-education will make you a fortune.
Jim Rohn

Sinds 2007 ben ik in verschillende rollen actief (geweest) op het gebied van werk & inkomen. In eerste instantie als trainer, jobcoach en re-integratieadviseur. De laatste jaren ligt mijn focus op het delen van kennis en het geven van eerstelijns ondersteuning aan werkgevers, werknemers en uitkeringsgerechtigden. Mijn kennis en vaardigheden houd ik op peil door studie en vakliteratuur.

Kennisdomeinen:

  • (Ziekte)verzuim & arbeidsongeschiktheid
  • Re-integratie
  • Wet verbetering poortwachter
  • Sociale zekerheid(srecht) *hoofdzakelijk Ziektewet en WIA*
  • Werving & selectie
  • Arbeidsmarktcommunicatie

In mijn vrije tijd mag ik graag hardlopen, lezen (nerd alert!), experimenteren met fotografie en grafische vormgeving èn afspreken met vrienden en bekenden.

Never confuse education with intelligence. Intelligence isn’t the ability to remember and repeat, like they teach you in school. Intelligence is the ability to learn from experience, solve problems, and use our knowledge to adapt to new situations.
Professor Richard Feynman

Op mijn weblog vind je een verzameling van blogs die onder andere betrekking hebben op werk, inkomen, arbeidsmarkt, personeel & organisatie, arbeids- & sociale zekerheidsrecht en andere onderwerpen die mij interesseren of bezighouden. Om het je makkelijk te maken vind je hier een overzicht van alle onderwerpen en kun je met één muisklik alle blogs per onderwerp bekijken.

In mei 2013 startte ik de website Rechtblog.nl, een juridisch nieuws- en blogportaal, dat in 2019 een Award kreeg van Acquisition International (categorie ‘Best Dutch legal newssite’). Ook ben ik oprichter van het Kenniscentrum Winterdepressie. Wil je meer weten over winterdepressie? Bezoek dan de website van mijn Kenniscentrum Winterdepressie of luister naar deze uitzending bij BNR Nieuwsradio waar ik samen met dr. Ybe Meesters (Hoofd polikliniek winterdepressie UMC Groningen) te gast was.