OVER MIJ

Op deze pagina stel ik mij graag aan je voor. Mijn naam is Selwyn Donia en ik ben in 1980 in Alkmaar geboren. Mensen die mij goed kennen omschrijven mij als energiek en bevlogen, kritisch, authentiek, ondernemend, veelzijdig en inspirerend. Ik heb een brede interesse en kennishonger en beschouw mijzelf als een multipotentialist. Dit betekent dat ik meerdere dingen door/naast elkaar doe en mij niet beperk tot één vakgebied of specialisme.

Voldoening haal ik uit het ontwikkelen en begeleiden van mensen, arbeidsgerelateerde vraagstukken, ‘sleutelen’ aan bedrijven en organisaties, webdesign en ondernemerschap. In mijn vrije tijd mag ik graag hardlopen, lezen (kennisjunkie), experimenteren met fotografie en grafische vormgeving en met vrienden en bekenden afspreken. Over andere activiteiten lees je hieronder meer…

Op mijn weblog vind je een verzameling van blogs over de meest uiteenlopende onderwerpen. Om het je makkelijk te maken vind je hier een overzicht van alle onderwerpen en kun je met één muisklik alle blogs per onderwerp bekijken.

In 2013 was ik de initiatiefnemer van de website Rechtblog, een informatieportal met juridisch nieuws en blogs van mijzelf en tientallen juristen/advocaten. De site bereikt dagelijks zo’n 1000-1500 unieke bezoekers, heeft meer dan 2300 volgers op Twitter en wordt geïndexeerd door de Koninklijke Bibliotheek van Nederland.

Voor het advocatenplatform De Advocatenwijzer en LegalLoyd schreef ik artikelen over arbeidsrecht, verbintenissenrecht en sociale zekerheidsrecht.

Tussen 1998 en 2017 was ik als radio-dj en/of (mede-)producent verbonden aan System FM, Radio Decibel (WeekendMix), Dolfijn FM Curaçao/Bonaire (Dance Xperience), Magic FM WeekendMix (Aruba) en Radio 538 (Global Dance Chart). Ook draaide ik ruim 15 jaar in diverse clubs en horecagelegenheden.

Mijn radioloopbaan begon in 1998 bij System FM, één van de eerste regionale commerciële radiostations in Nederland. Hier presenteerde ik op zaterdagavond wekelijks een twee uur durende danceshow. Ook viel ik doordeweeks in voor vaste DJ’s en was ik mede-verantwoordelijk voor de vormgeving. Begin 2003 kwam hier abrupt een einde aan doordat het radiostation stopte.

Tussen 2011 en 2018 presenteerde ik op Radio Decibel wekelijks de populaire radioshow Decibel WeekendMix. In eerste instantie voor de editie van Bas Emons, vanaf 2015 voor de randstedelijke editie van Perry Oerlemans en Pierre Karsten.

Tussen 2014 en 2015 was ik als medeproducent betrokken bij de Global Dance Chart, dat iedere vrijdag wordt uitgezonden op Radio 538. De presentatie is in handen van mijn jeugd- en radioheld Wessel van Diepen.

Tussen 2013 en 2018 was ik samen met Wessel van Diepen en Hardwell verantwoordelijk voor de danceprogrammering op zaterdagavond van Dolfijn FM, het populairste radiostation van Curaçao en Bonaire. Elke week presenteerde ik tussen 21-23 uur de Dolfijn FM Dance Xperience, waarin ik de beste dance-, edm- en clubtracks naadloos aan elkaar mixte. Daarnaast bevatte de show wekelijks een gastmix van nationale en internationale namen waaronder o.a. Gregor Salto, Lucas & Steve, Funkerman, Vato Gonzalez, Peter Luts, Armin van Buuren, Shapeshifters, Dave Rose en Chuckie. In de zomer van 2018 besloot ik na bijna 20 jaar te stoppen met mijn radio-activiteiten.

Een aantal podcasts van mijn radioshows vind je hier.

In 2015 bracht ik samen met T-Spoon, de bekende dance-act uit de 90’s, de track ‘Fiesta del Korsou’ uit. De track was de themesong van Floatfest 2015 op Mambo Beach Curaçao en is beschikbaar via alle populaire portals zoals Beatport, iTunes, Amazon en Spotify.

Zo’n 500.000 mensen in ons land lijden net als ik aan winterdepressie. Bij een deel hiervan zijn de klachten zodanig ernstig dat ze gevolgen hebben voor het maatschappelijk en sociaal functioneren. Vanuit mijn platform Kenniscentrum Winterdepressie deel ik mijn kennis over het onderwerp met patiënten, artsen en psychologen.

Voor onderstaande artwork was ik zelf verantwoordelijk.

VOLG MIJ OF STUUR MIJ EEN BERICHT