Hypotheek aanvragen met een WIA-uitkering? Zo zit het!
Hypotheek aanvragen met een WIA-uitkering? Zo zit het!

Kan ik een hypotheek krijgen met een WIA-uitkering? Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. Zeker door relatief jonge mensen die (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt zijn geworden. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de omstandigheden.

WGA

Voor uitkeringsgerechtigden met een WGA-uitkering is het zo goed als onmogelijk om een hypotheek te krijgen. De WGA-uitkering wordt namelijk niet gezien als vast inkomen en geeft een hypotheekverstrekker geen zekerheid. Dit komt onder andere door het gegeven dat een WGA-uitkering na verloop van tijd fors lager kan worden als er niet tenminste 50% van de restverdiencapaciteit wordt benut. Voor hypotheekverstrekkers vormt een uitkeringsgerechtigde met een WGA-uitkering een te groot risico wat maakt dat ze geen geldlening willen verstrekken.

IVA

Met een IVA-uitkering is het wel mogelijk om een hypotheek te krijgen. Deze uitkering wordt door hypotheekverstrekkers namelijk als vast inkomen gezien en geeft hen dus zekerheid.

Tags

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl

Wellicht vind je dit ook interessant!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voorkom vervelende verrassingen...

GRATIS E-BOOK

ALLES OVER DE WIA 2022

Alles wat je moet weten over de complexe WIA.

Compleet. Actueel. Duidelijk.