Onderzoek ARAG: fors deel werkenden niet bekend met transitievergoeding
Onderzoek ARAG: fors deel werkenden niet bekend met transitievergoeding

Zo’n 30% van de werkenden in Nederland is niet bekend met de transitievergoeding. Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd door juridisch dienstverlener ARAG. Aan het onderzoek werkten 2000 personen mee.

Daarnaast blijkt ook dat meer dan een kwart van de Nederlanders (28 procent) niet overweegt om juridische hulp in te roepen bij een arbeidsconflict. Dertien procent kent zelfs de regels voor ontslag uit de eigen arbeidsovereenkomst niet. Volgens ARAG-juriste Sandra Bonestroo-van Zon doen werknemers die hun rechten veronachtzamen zichzelf echt tekort.

Let wel: het gaat hier om een beperkt onderzoek wat maakt dat het niet volledig representatief is.

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennisdeler & -partner arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennisdeler & -partner arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl

Wellicht vind je dit ook interessant!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties