Zieke werknemer met een no-riskpolis? Pas op voor een loonsanctie!
Zieke werknemer met een no-riskpolis? Pas op voor een loonsanctie!

Het komt met regelmaat voor dat werkgevers van een zieke werknemer met een no-riskpolis (ook wel vangnetter genoemd) worden geconfronteerd met een loonsanctie van UWV. De reden hiervoor is meestal dat er te weinig re-integratieactiviteiten hebben plaatsgevonden. Of helemaal geen. Veel werkgevers zijn niet op de hoogte van het feit dat een no-riskpolis hen niet ontslaat van de re-integratieplicht.

Voor werkgevers met een zieke werknemer die gedekt is door een no-riskpolis geldt dat er tijdens de ziekteperiode gewoon ge-reintegreerd moet worden conform de Wet verbetering poortwachter. UWV draagt zorg voor het compenseren van de loonkosten door 70% van het dagloon uit te keren. Doe je tijdens de periode dat je werknemer terugvalt op de Ziektewet niets aan zijn of haar re-integratie, dan loop je bij aanhoudende arbeidsongeschiktheid kans op een loonsanctie van UWV. Ook als je werknemer al eerder de wachttijd heeft volgemaakt.

Kortom: heb je een zieke vangnetter? Dan moeten alle gebruikelijk Wet verbetering poortwachterhandelingen zoals het consulteren van een bedrijfsarts, het maken van een plan van aanpak, re-integratie spoor 1/2 etc. worden uitgevoerd.

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennisdeler & -partner arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennisdeler & -partner arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl

Wellicht vind je dit ook interessant!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voorkom vervelende verrassingen...

GRATIS E-BOOK

ALLES OVER DE WIA 20212

Alles wat je moet weten over de complexe WIA.

Compleet. Actueel. Duidelijk.