Recht op bijstandsuitkering blijft ook bij gedwongen GGZ-opname
Recht op bijstandsuitkering blijft ook bij gedwongen GGZ-opname

Op grond van artikel 13 van de Participatiewet vervalt de bijstandsuitkering bij een gedwongen GGZ-opname. De wetgever gaat er namelijk vanuit dat de bijstandsgerechtigde in dit geval onderdak heeft en verzekerd is van alle primaire levensbehoeften. Dit zorgt ervoor dat mensen in de problemen komen. Met een wetswijziging moet worden voorkomen dat mensen die gedwongen geholpen worden met hun geestelijke problemen na behandeling financiële problemen overhouden.

Vorige week heeft de Tweede Kamer een amendement aangenomen die ervoor zorgt dat mensen hun uitkeringsrecht behouden bij een gedwongen opname. Hiermee komt een einde aan de situatie dat mensen die (tijdelijk) gedwongen worden opgenomen hun bijstandsuitkering zien wegvallen. Initiatiefnemers van het amendement waren SP, Groen Links, PvdA, PVV en JA21.

Klik hier voor de kamerstukken.

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig en bevlogen ondernemer sinds 2003 • Deskundig in arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig en bevlogen ondernemer sinds 2003 • Deskundig in arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl

Wellicht vind je dit ook interessant!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voorkom vervelende verrassingen...

GRATIS E-BOOK

ALLES OVER DE WIA 2021

Alles wat je moet weten over de complexe WIA.

Compleet. Actueel. Duidelijk.