Kabinet trekt 18 miljoen euro uit voor IPS-trajecten
Kabinet trekt 18 miljoen euro uit voor IPS-trajecten

Het kabinet trekt 18 miljoen euro uit voor het mogelijk maken van meer IPS-trajecten. Dit zijn speciale re-integratietrajecten voor mensen met langdurige psychische klachten waarbij zorg en jobcoaching wordt gecombineerd. Met het vrijgemaakte bedrag kunnen in 2021 en 2022 zo’n 2.300 IPS-trajecten worden gestart.

IPS wat staat voor individuele plaatsing en steun is als concept erg succesvol: 44% van de deelnemers heeft binnen 30 maanden betaald werk, terwijl dit bij andere methodieken 25% is. Voorwaarde is dat iemand gemotiveerd is om weer aan het werk te gaan.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport trekken gezamenlijk op om de samenwerking tussen zorg, UWV en gemeenten verder te verstevigen, om op die manier zo veel mogelijk mensen met psychische problemen te helpen.

Photocredits: Infrarate.com via Unsplash

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig en bevlogen ondernemer sinds 2003 • Deskundig in arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig en bevlogen ondernemer sinds 2003 • Deskundig in arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl

Wellicht vind je dit ook interessant!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Voorkom vervelende verrassingen...

GRATIS E-BOOK

ALLES OVER DE WIA 2021

Alles wat je moet weten over de complexe WIA.

Compleet. Actueel. Duidelijk.