Hoger minimumjeugdloon heeft geen nadelig gevolg voor werkgelegenheid
Hoger minimumjeugdloon heeft geen nadelig gevolg voor werkgelegenheid

Het verhogen van het jeugdminimumloon in 2017 heeft de arbeidsmarktuitkomsten van laagbetaalde jonge werkenden verbeterd. Dit blijkt uit onderzoek van het CPB naar de impact van het minimumloon op arbeidsmarktuitkomsten voor jonge werkenden. Uit het onderzoek blijkt dat de verhoging van het jeugdminimumloon tot betere arbeidsmarktuitkomsten leidt, vooral voor jonge werkenden die geen opleiding meer volgen en waarschijnlijk meer afhankelijk zijn van inkomen uit minimumloonbanen.

Het rapport van de studie kun je hier downloaden.

Foto: Andrea Piacquadio via Pexels

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig en bevlogen ondernemer sinds 2003 • Deskundig in arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig en bevlogen ondernemer sinds 2003 • Deskundig in arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl

Wellicht vind je dit ook interessant!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?