Nu te koop: ‘Geen gedoe met personeel’ van advocaat arbeidsrecht Suzanne Meijers. Het boek/naslag voor ondernemers over arbeidsrecht dat je een hoop hoofdpijn, ellende en geld kan besparen! Meer informatie of kopen vind/doe je hier.

(c) Rijksoverheid
Wetsvoorstel: loondoorbetalingsplicht bij ziekte doorwerkende AOW’er wordt beperkt tot zes weken
(c) Rijksoverheid
Wetsvoorstel: loondoorbetalingsplicht bij ziekte doorwerkende AOW’er wordt beperkt tot zes weken

Een zieke doorwerkende AOW’er heeft op dit moment  bij arbeidsongeschiktheid recht op loondoorbetaling gedurende 13 weken. Dit is vastgelegd in de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd die sinds januari 2016 van kracht is.

Onlangs heeft een evaluatie van deze wet plaatsgevonden. Omdat er zorgen waren over verdringing van niet AOW-gerechtigden is hier met extra aandacht naar gekeken. Uit de evaluatie valt op te maken dat de wet niet leidt tot verdringing. Minister Koolmees (D66) heeft daarom een wetsvoorstel ingediend om de loondoorbetalingsplicht voor werkgevers van arbeidsongeschikte doorwerkende AOW’ers terug te brengen van dertien naar zes weken. Dit moet op 1 april 2021 ingaan.

De kamerbrief vind je hier.

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen generalist op sneakers • Libido sciendi • Ondernemer sinds 2003 • Kennisdeler en -partner op het gebied van werk & inkomen, verzuim/re-integratie, sociale zekerheid(srecht) en personeel & organisatie
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen generalist op sneakers • Libido sciendi • Ondernemer sinds 2003 • Kennisdeler en -partner op het gebied van werk & inkomen, verzuim/re-integratie, sociale zekerheid(srecht) en personeel & organisatie

Wellicht vind je dit ook interessant!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties