Werknemer vraagt nauwelijks om second opinion bedrijfsarts

Met de komst van de nieuwe Arbowet in 2017 hebben werknemers die het niet eens zijn met het oordeel van de bedrijfsarts recht op een second opinion. Bedrijfsartsen die het verzoek voor een second opinion krijgen moeten dit verzoek in beginsel altijd accepteren. Alleen bij zwaarwegende redenen kan de bedrijfsarts afzien van het aanvragen van een second opinion. BNR Nieuwsradio meldt vandaag dat werknemers hier nauwelijks gebruik van maken.

BNR komt tot deze conclusie door opgevraagde cijfers van de Landelijke Pool Bedrijfsartsen Second Opinion. Deze pool voert het grootste deel van de second opinions uit. Uit de cijfers blijkt dat werknemers jaarlijks zo’n 200 keer om een second opinion vragen. Een mogelijke verklaring voor het beperkte gebruik van de second opinion is dat werknemers bang zijn dat hun werkgever hen lastig vindt maar ook dat werknemers doorgaans tevreden zijn over het oordeel van de bedrijfsarts.

Bron: BNR

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen generalist op sneakers • Libido sciendi • Kennisdeler & 1e lijnsadviseur op het gebied van werk & inkomen, verzuim/re-integratie, sociale zekerheid en HR • Grafisch vormgever en webdesigner • Voormalig DJ Radio Decibel & Dolfijn FM (Curaçao/Bonaire)

Wellicht vind je dit ook interessant!

NIEUWSBRIEF

Ik houd je graag op de hoogte van nieuwe blogs en relevantie informatie. Lijkt je dat wat? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief.

Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het ontvangen van de nieuwsbrief. Beloofd!

Selwyn is net zo'n vakidioot als ik. Het leuke is dat onze vakgebieden elkaar goed aanvullen. Zo legt hij bijvoorbeeld sociale zekerheidsrechtvraagstukken helder en - ook voor de niet-jurist - op een prettige manier uit. Ik bewonder zijn energie en bevlogenheid.

Advocaat arbeidsrecht

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?

VOLG MIJ OF VOEG MIJ TOE AAN JE NETWERK