[Literatuur] Kracht en kwetsbaarheid: over het leven van hoogbegaafde volwassenen
[Literatuur] Kracht en kwetsbaarheid: over het leven van hoogbegaafde volwassenen

Onlangs verscheen het nieuwe boek van hoogbegaafdheidsdeskundigen Maud van Thiel en Imanda Slief-Boom waarin ervaringen van 76 hoogbegaafden zijn geanalyseerd en samengevat. Kracht en kwetsbaarheid, over het leven van hoogbegaafde volwassenen geeft (herkenbare) inzage in het leven van hoogbegaafde volwassenen met betrekking tot thema’s als de schooltijd, werk en carrière, sociaal leven, relaties en het krijgen en opvoeden van kinderen. Ook wordt er een hoofdstuk gewijd aan de ervaringen binnen de geestelijke gezondheidszorg.

Herkenning en begrip

Ik denk dat de meeste hoogbegaafden zichzelf zullen herkennen in de inhoud van het boek. Na het lezen begrijp je waarom relaties of huwelijken met een hoogbegaafde op zijn ‘hoogbegaafdst kunnen knetteren’, waarom hoogbegaafden vast kunnen lopen in werksituaties, maar ook waarom zij moeite kunnen hebben sociale interacties en zich vaak (intellectueel) eenzaam voelen. Wie meer wil weten over hoogbegaafdheid, hoe dit door hoogbegaafden zelf wordt ervaren en tegen welke zaken ze aanlopen kan echt iets van dit boek opsteken. Daarom bevel ik hem aan aan hulpverleners, docenten, werkgevers, liefdespartners, familieleden en re-integratiebegeleiders.

Auteurs

De auteurs zijn zoals gezegd deskundig op het gebied van hoogbegaafdheid. Maud van Thiel doet op dit moment promotieonderzoek naar de ontwikkeling van en hulpverlening aan hoogbegaafde volwassenen en is grondlegger van het veelgebruikte Delphimodel Hoogbegaafdheid. Ze was verantwoordelijk voor de oprichting van de IHBV. Imanda Slief-Boom werkt als pyscholoog en begeleidt hoogbegaafde, hoogintelligente en bovengemiddeld gevoelige mensen.

Kopen

Het boek kost €35 euro (inclusief verzendkosten) en kan je hier bestellen.

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennisdeler & -partner arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennisdeler & -partner arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl

Wellicht vind je dit ook interessant!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties