Nu te koop: ‘Geen gedoe met personeel’ van advocaat arbeidsrecht Suzanne Meijers. Het boek/naslag voor ondernemers over arbeidsrecht dat je een hoop hoofdpijn, ellende en geld kan besparen! Meer informatie of kopen vind/doe je hier.

Geboorteverlof en de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG)
Geboorteverlof en de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG)

Gaat je partner binnenkort bevallen? Dan heb je sinds dit jaar – op basis van de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG) – recht op geboorteverlof die gelijk staat aan eenmaal de wekelijkse arbeidsduur. Dit was voorheen twee dagen. Volgend jaar komt er een wijziging bij.

Vanaf juli 2020 kunnen partners tot vijf weken aanvullend geboorteverlof opnemen. De werkgever betaalt gedurende dit verlof minimaal 70% het loon door, maar ontvangt van het UWV een uitkering die gelijk staat aan 70% van het dagloon.

Het geboorteverlof moet binnen 6 maanden na de geboorte van het kind worden opgenomen en worden aangevraagd bij de werkgever. Voorwaarde is dat een werknemer eerst het geboorteverlof van eenmaal de wekelijkse arbeidsduur per week opneemt. De werkgever mag het geboorteverlof niet weigeren.

De wetgever streeft door de Wet invoering extra geboorteverlof naar een evenwichtigere balans in de verdeling van arbeid en zorgtaken tussen partners.

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen generalist op sneakers • Libido sciendi • Ondernemer sinds 2003 • Kennisdeler en -partner op het gebied van werk & inkomen, verzuim/re-integratie, sociale zekerheid(srecht) en personeel & organisatie
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen generalist op sneakers • Libido sciendi • Ondernemer sinds 2003 • Kennisdeler en -partner op het gebied van werk & inkomen, verzuim/re-integratie, sociale zekerheid(srecht) en personeel & organisatie

Wellicht vind je dit ook interessant!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties