Vacatureteksten gemeenten onder de maat

Gemeenten scoren slecht op het gebied van vacatureteksten. Dat blijkt uit analyse van de VacatureVerbeteraar van de Intelligence Group. Deze VacatureVerbeteraar meet in een tekst hoeveel van de door de doelgroep belangrijke pullfactoren en meest gewenste arbeidsvoorwaarden worden genoemd. De score drukt uit in welke mate een vacaturetekst aansluit bij wat de doelgroep zoekt en wil. Belangrijke pullfactoren (redenen om voor een werkgever of baan te kiezen) zijn bijv. afstand, salaris en inhoudelijk interessant werk.

Gemeenten scoren in 2019 gemiddeld 28 punten op een schaal van 100, wat twee punten hoger is dan de gemiddelde score van alle vacatures van Nederland. Pas bij 44 punten of meer is er sprake van een goede tekst. Ondanks alles scoren vacatureteksten van gemeenten de afgelopen twee jaar wel steeds beter. Niettemin is er binnen de ambtenarij nog genoeg werk aan de winkel aangaande het verbeteren van de arbeidsmarktcommunicatie.

ZIEKE WERKNEMER?

Download mijn gratis whitepaper verzuim & re-integratie (update 2020) met alle belangrijke basiskennis en regel- en wetgeving. Actueel en bondig.