Onder professoren: interessant debat tussen Jim van Os en Damiaan Denys over psychisch lijden en de GGZ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on pocket
Share on email
Share on print

20% van de Nederlanders heeft jaarlijks last van psychische problemen terwijl de GGZ maar een behandelcapaciteit heeft van zes procent. Bijna iedereen weet inmiddels dat dit leidt tot gigantische wachtlijsten met o.a. meer verwarde personen en een verdubbeling van het aantal zelfmoorden als gevolg. Ondertussen worden mensen met relatief beperkte problemen overbehandeld en de ernstigere gevallen onderbehandeld. Is er wat mis met onze maatschappij of moet de GGZ op de schop?

Woensdag 16 januari was er een interessant debat tussen professor Damiaan Denys en Professor Jim van Os in De Balie in Amsterdam. Zij gingen met elkaar in gesprek over psychisch lijden en de stand van de GGZ. Het bijna twee uur durende debat is hieronder terug te kijken.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on pocket
Share on email
Share on print
Selwyn Donia

Selwyn Donia

38 ● Ondernemerschap ● Contextgedreven ● T-shaped & mulipotentialisme ● Kennisdeler ● Initiatiefnemer Rechtblog.nl en Kenniscentrum Winterdepressie ● Ex-DJ Radio Decibel & Dolfijn FM Curaçao

Geef een reactie

MAG IK JE OP DE HOOGTE HOUDEN?

Volg mij op Twitter

Totaal aantal gelezen blogs

110.672

Recente blogs

SLUIT
CLOSE