Kleine MBK onderneming moet toch twee jaar doorbetalen bij ziekte

Kleine ondernemingen die minder dan 25 mensen in dienst hebben moeten toch twee jaar loon door blijven betalen bij ziekte. Het kabinet heeft besloten om dit in stand te houden. Wel komt politiek Den Haag met een oplossing. Er komt een bedrag van 450 miljoen euro beschikbaar als tegemoetkoming voor de kosten die kleine werknemers hebben voor het doorbetalen van ziek personeel. Volgens minister Wouter Koolmees profiteren vooral kleine werkgevers hiervan.

Ondernemers kunnen kiezen voor een nieuwe (private) verzekering voor kleine mkb-bedrijven. Met de MKB-verzuim-ontzorg-verzekering, die beschikbaar wordt per 1 januari 2020 kunnen ondernemers het risico afdekken van de verplichtingen die werkgevers hebben ten opzichte van ziek personeel.

Het overgrote deel van de werkgevers is momenteel verzekerd tegen het financieel risico (de verzekeringsgraad bij bedrijven met minder dan 7 werknemers is 75% en bij bedrijven met tussen 7 en 15 werknemers is 85%) maar twijfelt of alles goed geregeld is wanneer een werknemer langdurig uitvalt.

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Kennisdeler ● Cut the crap ● Hybride ondernemer ● Multipotentialist ● Werk, arbeidsmarkt en arbeidsrecht ● Adhocratie ● Initiator Rechtblog.nl en Kenniscentrum Winterdepressie ● Voormalig DJ Radio Decibel & Dolfijn FM Curaçao

Zieke medewerker?

Download mijn actuele en complete whitepaper over verzuim en re-integratie.