‘Eerlijke loonstrook’ moet werknemers bewust maken van zorgkosten

Als het aan VNO-NCW en MKB-Nederland ligt krijgen werknemers in de toekomst een ‘eerlijke loonstrook’. Hierop zien ze de totale loonkosten en de premies die de werkgever betaalt. De politieke partijen D66 en de VVD hebben onlangs een motie ingediend om tot zo’n eerlijke loonstrook te komen.

De ‘eerlijke loonstrook’ moet werkenden bewuster maken van de kosten van de zorg. Het overgrote deel van de financiering van de Zorgverzekeringswet verloopt namelijk via werkgevers. Zij betalen tot 300 euro per maand per werkende aan inkomensafhankelijke zorgpremie (6,9% over de eerste 54.614 euro brutoloon op jaarbasis). Alles bij elkaar opgeteld brengen werkgevers samen zo’n 17 miljard per jaar op.Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen. Ondernemend. 38. T-shaped. Multipotentialisme. Kennisdeler. Leest veel. Altijd op zoek naar (academische) duiding. Initiatiefnemer Rechtblog.nl en Kenniscentrum Winterdepressie. Ex-DJ Radio Decibel & Dolfijn FM Curaçao. Actief in de sociale zekerheid, HRM, verzuim en re-integratie.

Geef een reactie

MAG IK JE OP DE HOOGTE HOUDEN?

Volg mij op Twitter

Totaal aantal gelezen blogs

106.876

Recente blogs