‘Eerlijke loonstrook’ moet werknemers bewust maken van zorgkosten

‘Eerlijke loonstrook’ moet werknemers bewust maken van zorgkosten

Als het aan VNO-NCW en MKB-Nederland ligt krijgen werknemers in de toekomst een ‘eerlijke loonstrook’. Hierop zien ze de totale loonkosten en de premies die de werkgever betaalt. De politieke partijen D66 en de VVD hebben onlangs een motie ingediend om tot zo’n eerlijke loonstrook te komen.

De ‘eerlijke loonstrook’ moet werkenden bewuster maken van de kosten van de zorg. Het overgrote deel van de financiering van de Zorgverzekeringswet verloopt namelijk via werkgevers. Zij betalen tot 300 euro per maand per werkende aan inkomensafhankelijke zorgpremie (6,9% over de eerste 54.614 euro brutoloon op jaarbasis). Alles bij elkaar opgeteld brengen werkgevers samen zo’n 17 miljard per jaar op.

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Kennisdeler ● Cut the crap ● Slashie ● Evidence based practice ● Arbeid(srecht) & HRM ● Hybride ondernemer ● Initiator Rechtblog.nl en Kenniscentrum Winterdepressie ● Voormalig DJ Radio Decibel & Dolfijn FM Curaçao

Misschien vind je dit ook interessant...

Zieke medewerker?

Download mijn actuele en complete whitepaper over verzuim en re-integratie.