Werkgever laat zieke werknemer bespioneren, verliest rechtszaak en moet een kleine €8000 ophoesten
Werkgever laat zieke werknemer bespioneren, verliest rechtszaak en moet een kleine €8000 ophoesten

Een verkoopmedewerker meldt zich ziek bij haar werkgever. Deze werkgever twijfelt aan de ziekmelding en in plaats van een Arbodienst in te schakelen laat ze de zieke medewerker een week door een ‘bureau’ bespioneren. De uitkomsten van deze observaties leiden tot ontslag op staande voet die de werknemer aanvecht bij de rechtbank Noord-Holland. Met succes! De werkgever is buiten haar boekje gegaan en moet, naast de transitievergoeding, een billijke vergoeding betalen. Het ontslag op staande voet is onterecht en wordt ongedaan gemaakt.

Re-integratie

Nadat de vrouw zich op 31 mei 2018 ziek meldt wordt ze vanaf 1 juni een week lang gevolgd door een niet bij de Kamer van Koophandel ingeschreven ‘bureau’ dat ook niet voldoet aan de wet op de Particuliere Beveiligingsorganisaties. De observator trekt allerlei conclusies die hij aan zijn opdrachtgever rapporteert. Ook eist de werkgever dat de zieke medewerker op het werk komt om ‘koffie’ te drinken.

“(…) Ik heb de arbodienst gesproken en zij hebben mij aangeraden om regelmatig met jou een kopje koffie te drinken. Dat schijnt bij de re-integratie verplichtingen te horen. Ik wil je dan ook uitnodigen om morgen 8 juni om 16.00 uur naar de winkel te komen. Dan gaan wij even samen wat drinken. (…)”

De zieke medewerker geeft aan dat ze dit niet kan en op advies van haar huisarts en behandelaar bij GGZ rust moet houden en medicatie gebruikt. Ze geeft wel aan dat ze graag een bedrijfsarts bezoekt. Vervolgens wordt de werknemer benaderd door een niet al te vakkundige jurist die haar oproept om echt naar de winkel te komen op straffe van een loonopschorting. Hij gaat zelfs nog even op de stoel van de bedrijfsarts zitten…

Lees ook:  Dit moet je als zieke werknemer weten over de wettelijke re-integratieverplichting

“(…) Bovendien ben u in staat om te komen. U heeft geen fysieke beperkingen die u verhinderen om te komen, noch bent u opgenomen in het ziekenhuis. U dient dan ook gewoon te verschijnen voor een gesprek. (…)”

Ontslag

Op 9 juni wordt de verkoopster op staande voet ontslagen. Dit is het gevolg van de observaties van het spionagebedrijf. In de ontslagbrief staat onder andere:

“(…) Afgelopen vrijdag hebben degene die u gevolgd hebben verslag gedaan van hun bevindingen. Uit die bevindingen blijkt dat u op donderdag 7 juni jl. van 7.45 tot 11.00 uur werkzaamheden hebt verricht in de (…) te [woonplaats]. Daarmee gaat u kennelijk direct in tegen het advies van uw arts, zodat u het herstel bewust belemmert, voorzover er daadwerkelijk sprake zou zijn van ziekte. Bovendien ben u dus wel voor een ander dan uw werkgever gaan werken, ondanks uw ziekmelding op een dag dat u voor uw werkgever had dienen te werken. Voorts overtreedt u daarmee artikel 13 van uw arbeidsovereenkomst. (…) Nu u wederom geen gehoor heeft gegeven aan de oproep om te verschijnen en gebruik te maken van uw recht op wederhoor, neemt cliënte aan dat er geen omstandigheden zijn om cliënte op andere gedachten te brengen omtrent het ontslag op staande voet. Voor alle duidelijkheid u wordt ontslagen omdat u:

  • zonder toestemming van uw werkgever;
  • tijdens uw ziekte aan het werk was bij een derde;
  • op een tijdstip dat u bij cliënte zou moeten werken;
  • u zich kennelijk dus niet houdt aan het advies van uw arts;
  • en u aanwijzingen van uw werkgever structureel negeert.”

De werkneemster laat tijdens de zitting weten dat ze bij een vriendin was en haar heeft geholpen, een vriendendienst. Ze had dus helemaal geen werkzaamheden verricht voor een andere partij dan haar werkgever.

Lees ook:  Veranderingen Wtl: LIV wordt LKV jongeren en LKV banenafspraak

Beslissing

De rechter vindt dat de werkgever ver buiten haar boekje is gegaan. Er was geen reden om de werknemer te wantrouwen en er had een Arbodienst moeten worden ingeschakeld in plaats van een detective. De vrouw had tijdens het contact met haar werkgever duidelijk aangegeven graag een bedrijfsarts te bezoeken. Ook is er geen sprake van nevenwerkzaamheden die in strijd met de arbeidsovereenkomst zouden zijn.

Het buitengewoon trieste optreden zal de werkgever in deze zaak niet snel vergeten. Niet alleen vernietigt de rechter het ontslag op staande voet, de werkgever moet een billijke vergoeding van €2500 euro betalen naast een transitievergoeding van €874. Hier bovenop komt een vergoeding van €2.273 wegens onrechtmatig opzeggen, €1.501 van de eindafrekening, een bonus van €300 en de proceskosten van €679.

Tip!

Ga bij een ziekmelding niet zelf oordelen maar schakel altijd een bedrijfsarts in, ook als je de ziekmelding niet vertrouwt. Alleen de bedrijfsarts is bevoegd om te oordelen over een zieke medewerker. Mocht het nodig zijn, laat je dan bijstaan door een vakkundige jurist met arbeidsrecht als specialisme. De jurist in bovenstaande casus had beter moeten weten en heeft prutswerk geleverd.

Uitspraak: ECLI:NL:RBNHO:2018:7958

Tags

Deel dit artikel:

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, HRM, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Partner www.arbeideninkomen.nl
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, HRM, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Partner www.arbeideninkomen.nl

Wellicht vind je dit ook interessant!


Klantervaringen

Selwyn Donia

Klantervaringen

Jacqueline

TrustPilot
Kennis van zaken, to the point, snelle reactie, zeer goede prijs/kwaliteit

Cor

TrustPilot
Selwyn heeft mijn vragen uitgebreid en in begrijpelijke taal beantwoord. Ik kreeg snel een reactie en zijn antwoorden waren toegespitst op mijn persoonlijke situatie. Nu ik beter weet hoe het allemaal werkt, neemt dat veel onzekerheid weg. Ik ga de WIA-aanvraag met een stuk meer vertrouwen tegemoet en bij nieuwe vragen neem ik zeker weer contact op!

Adriaan

TrustPilot
Nadat ik afgekeurd was waren er voor mij veel onduidelijkheden. Selwyn heeft veel van die onduidelijkheden weggenomen. Ook heeft hij geholpen om een eigen re-integratie plan te maken. Door zijn hulp kan ik nu, binnen de mogelijkheden die ik nog heb, doen wat ik leuk vind. Naast de hulp voor het plan heeft hij mij ook het vertrouwen gegeven om het plan bespreekbaar te maken met het UWV.

Stephan

TrustPilot
Ik had Selwyn gecontact voor een kleine casus van mij rondom verzuim en reïntegratie. Hij heeft mij goed en snel geholpen. Contact was snel, documentatie was goed en bondig doorgenomen en het advies was to the point met verstand van zaken.

Sven

TrustPilot
Heldere adviezen die ik na een uur ook samengevat in mijn mailbox ontving om op terug te kunnen vallen. De kosten die in rekening werden gebracht waren zeer acceptabel.

Tjibbe Coaching

TrustPilot
Wij van WerkenTijdensKanker zetten ons telkens weer in om medewerkers en bedrijven te ondersteunen in het re-integratie proces, gevolgen, en uwv issues. Selwyn geeft bevlogen zijn kennis aan ons als wij het even ook niet meer weten. Dat geeft helderheid in ons proces en feitelijke informatie aan werknemer en -gever. Iedereen weet meteen waar men aan toe is.

Saskia

TrustPilot
Ik heb zoveel vragen over de WIA en mijn situatie. De materie is zo ontzettend complex en eigenlijk kan je nergens terecht met je vragen behalve bij Selwyn. Snel, duidelijk, betrouwbaar en zeer bruikbare antwoorden op mijn vragen. Waardoor ik steeds een stapje verder kom. Op de website en in het ebook staat alles ook heel duidelijk. Ontzettend fijn dat deze informatie beschikbaar is!

Mirelle

TrustPilot
Ik gun eigenlijk iedereen die even zoekende is in “het systeem” en de te kiezen juiste richting een gesprek met Selwyn. Ik voelde mij in het eerste contact met hem direct gehoord en begrepen. Ik heb van hem zeer waardevolle adviezen gekregen die me helpen bij het kiezen van de juiste richting voor mijn persoonlijke situatie. Selwyn heeft veel kennis, inzicht en grote betrokkenheid. Dat is echt heel fijn. Zijn website geeft daarnaast zoveel aanvullende kennis en informatie. Duidelijk, helder en zonder overladen te worden. Op een vrijblijvende manier heeft hij mij ontzettend geholpen. Zijn bereikbaarheid en snelle reactie is ontzettend prettig als je met veel vragen zit.

Rijndenn

TrustPilot
Hele heldere uitleg met betrekking op de vraag. En erg snelle reactie. hele goede ervaring met Selwyn. echt aan te raden!

Patricia

TrustPilot
Ik ben bij Selwyn via mijn Advocate terecht gekomen. Daar ik na 2,5 jaar ziekte te maken kreeg met een vaststellingsovereenkomst en transitievergoeding etc waar mijn Advocate mij goed in had begeleid. Echter loopt aanvraag WIA en ben ik al bij het UWV terecht gekomen. Dit werpt zoveel vragen op, daar dit niet onze materie is. Selwyn heeft een hele fijne site waar alles in duidelijke taal staat beschreven. Daarnaast heb ik hem gemaild, waar ik vrijwel direct antwoord op mijn vragen kreeg. Selwyn is empatisch en kan je geruststellen, een mooie eigenschap zeker als je zelf in een situatie bent gekomen waar je liever niet in terecht wilt komen. Ik kan Selwyn aanbevelen als je met vragen zit op sociale zekerheidswetgeving of begeleiding hierbij nodig hebt. Selwyn nogmaals bedankt voor jouw hulp! Ik hou je op de hoogte!
Meer ervaringen..
× Stuur mij een bericht