Waarom zitten zoveel millennials met een burn-out thuis?

Het lijkt wel een epidemie. Er zitten zo veel jonge mensen thuis met een burn-out, dat eigenlijk iedereen tussen de 20 en 30 wel iemand kent die er last van heeft. In de leeftijdscategorie 25 tot en met 34 jaar was het aandeel werknemers dat verzuimde het hoogst. Tussen het 25e en 45e levensjaar wordt het verzuim grotendeels veroorzaakt door psychische aandoeningen (RIVM, 2018). Echt lekker gaat het dus niet met de millennial.

Dr. Thijs Launspach van de Universiteit in Amsterdam geeft in onderstaande webcollege uitleg over waarom zo veel jonge mensen uitvallen en legt uit wat ze er tegen kunnen doen.

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Kennisdeler ● Cut the crap ● Hybride ondernemer ● Multipotentialist ● Werk, arbeidsmarkt en arbeidsrecht ● Adhocratie ● Initiator Rechtblog.nl en Kenniscentrum Winterdepressie ● Voormalig DJ Radio Decibel & Dolfijn FM Curaçao

Zieke medewerker?

Download mijn actuele en complete whitepaper over verzuim en re-integratie.