TED talk over multipotentialisme

Schiet jouw cv van links naar rechts, heb je het liefst meerdere banen tegelijk en heb je een brede kennishonger? Dan ben je wellicht een multipotentialist. Volgens Wikipedia is multipotentialisme een educatieve en psychologische term die verwijst naar de vaardigheid en interesse bij intellectueel begaafden in een grote diversiteit aan intellectuele en creatieve activiteiten. Een multipotentialist heeft verschillende interesses en is in staat om in meerdere beroepen en werkzaamheden succesvol te zijn.

Een multipotentialist is dan ook niet iemand die jarenlang op één plek blijft zitten. Hij (of zij natuurlijk) wil vooral nieuwe kennis opdoen en zichzelf blijven ontwikkelen. Kenmerkend voor de multipotentialist is dat hij continu andere onderwerpen bestudeert en nieuwe kennis snel absorbeert.

Wil je meer weten over multipotentialisme? Emilie Wapnick deelt in onderstaande TED talk interessante informatie.

Author: Selwyn Donia

Bevlogen. Ondernemer. Onderzoeker. Actief in de sociale zekerheid en het arbeidsrecht. Webdesigner. Ex-DJ Radio Decibel & Dolfijn FM Curaçao. Leest veel boeken. Initiatiefnemer Rechtblog.nl en Kenniscentrum Winterdepressie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *