Advocatenblad schrijft over het bemiddelingsverbod
Advocatenblad schrijft over het bemiddelingsverbod

Bemiddelen tussen rechtzoekenden en advocaten mag niet meer. Dit betekent voor mij concreet dat ik deze activiteiten na een kleine anderhalf jaar moet staken. Het bemiddelen is volgens de Nederlandse Orde van Advocaten in strijd met het provisieverbod van gedragsregel 2 lid 2. Deze regel bepaalt dat een advocaat geen beloning of provisie mag geven voor het aanbrengen van cliënten. De dekens van de Orde zien een probleem in de constructie waarbij advocaten een vergoeding per opdracht betalen. Als gevolg hiervan hebben ze aangekondigd op te treden tegen advocaten die via leadsites zoals mijn site Rechtblog, Leggle en De Advocatenwijzer opdrachten verwerven. Het Advocatenblad schreef dit artikel over de kwestie waarin Leggle en ik een grote rol speelden.

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig en bevlogen ondernemer sinds 2003 • Deskundig in arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig en bevlogen ondernemer sinds 2003 • Deskundig in arbeids-, re-integratie-, sociale zekerheids- en personeelsvraagstukken • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm • Eigenaar van Recht365.nl en Middenrifbreukherstellen.nl • Partner www.arbeideninkomen.nl

Wellicht vind je dit ook interessant!

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

ZULLEN WE CONTACT HOUDEN?