Aminozuur l-serine versterkt effect lichttherapie bij muizen en vermindert depressief gedrag

Het goed in water oplosbare aminozuur serine (l-serine) versterkt de werking van lichttherapie bij muizen en leidt tot minder depressief gedrag. Muizen die werden geïnjecteerd met l-serine en daarnaast dagelijks een uur aan fel daglicht werden blootgesteld vertoonden minder depressief gedrag. Lichttherapie met daarnaast een injectie l-serine toonde een verbetering van serotoninesignalen in de hersenen aan.

Hoewel de studie nog niet is herhaald en ook nog niet op mensen is getest kan het zijn dat het aminozuur tot verbetering kan leiden bij mensen die lijden aan winterdepressie. Verder onderzoek moet hier duidelijkheid over geven.

L-serine zit vooral in eieren, vlees en sojaproducten maar kan ook als supplement worden ingenomen.

Geef gerust je mening!

Wees de eerste met een reactie

avatar
  Subscribe  
Houdt mij op de hoogte van

Navigation