Kantonrechter laat incassobureau Direct Pay 25 x proceskosten betalen

Incassobureau Direct Pay moet van de rechter 25 keer de gebruikelijke proceskosten betalen. De standaardproceskostenvergoeding van 60 euro is meer dan vertwintigvoudigd omdat Direct Pay zich volgens de rechter onacceptabel gedroeg door misbruik te maken van het procesrecht en de kantonrechter misleidde.

Het vorderingen opkopende incassobedrijf hield er onfrisse incassomethodes op na en uit onderzoek van actualiteitenprogramma Nieuwsuur, weekblad De Groene Amsterdammer en Investico bleek dat Direct Pay meer dan 165 schuldenaren per dag voor de rechter daagt, samen goed voor ruim tien procent van alle gevoerde schuldenzaken in Nederland. Het bedrijf rekent er op dat de gedaagde niet komt opdagen en bij verstek wordt veroordeeld.

Vonnis: ECLI:NL:RBAMS:2017:7577

Bevlogen & veelzijdig | Uitgever rechtblog.nl | (Arbeids)recht | Onderzoeker | Wetenschap | Kenniscentrum Winterdepressie | Boekenwurm | Kritisch burger | Libido sciendi

Geef gerust je mening!

Wees de eerste met een reactie

avatar
  Subscribe  
Houdt mij op de hoogte van