Huwelijken tussen vrouwen het vaakst ontbonden

Nieuwe cijfers van het CBS laten zien dat het aantal huwelijken dat jaarlijks ontbonden wordt nog steeds erg hoog ligt. Volgens het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum waren er in 2016 wel minder echtscheidingen dan in het jaar daarvoor. 64% van de scheidingen vond plaats op gezamenlijk verzoek na een huwelijk van gemiddeld 14,8 jaar.

Kijkende naar de cijfers van de afgelopen elf jaar dan zien we dat gesloten huwelijken tussen vrouwen het meest kwetsbaar zijn. Van de in 2005 gesloten huwelijken tussen twee vrouwen bleek in 2016 30,4% ontbonden te zijn tegenover 15,5% van de huwelijken tussen mannen. Lesbiehuwelijken lijken het meest kwetsbaar als het huwelijk plaatsvindt tussen het veertigste en vijftigste levensjaar van één van de bruiden en bij toename in leeftijdsverschil.

Geef gerust je mening!

1 Reactie op "Huwelijken tussen vrouwen het vaakst ontbonden"

avatar
  Subscribe  
Nieuwste Oudste
Houdt mij op de hoogte van
Marian
Marian

Is de oorzaak ook bekend? In mijn omgeving valt het mij op dat lesbische vrouwen vaak biseksueel zijn.

Navigation