(Veel) geld verdienen (of verliezen) met binaire opties

Binaire opties krijgen steeds meer bekendheid en worden door aanbieders van platformen (brokers genoemd) steeds vaker gepromoot. Nu steeds meer mensen werkloos zijn of geldzorgen hebben klinkt het prachtig om met een paar minuten per dag (veel) geld te verdienen. In dit artikel sta ik stil bij binaire opties, wat het zijn, hoe je veilig kunt handelen en waar je op moet letten.

Allereerst is het goed om te weten dat binaire opties geen vorm van oplichting op fraude zijn. Het zijn volkomen legale producten maar wel met een hoog risicoprofiel en veel dubieuze aanbieders. Daarom zijn binaire opties niet voor iedereen weggelegd, al laten de introductiefimpjes van brokers iets anders zien.

Handelen in binaire opties wil zeggen dat je bepaalt of de prijs van een valutapaar (bijv. EUR/USD), grondstof of indice (markt) omhoog of omlaag gaat. Als je denkt dat de prijs zal dalen ten opzichte van de huidige koers dan geef je een ‘put’ of ‘sell’ opdracht en als je denkt dat de prijs zal stijgen dan geef je een ‘buy’ of ‘call’ opdracht. Als je voorspelling klopt maak je tussen de 65 en 90% winst.

Een voorbeeld: je verwacht dat de Euro ten opzichte van de Dollar het komende half uur gaat dalen en geeft een ‘put’ opdracht voor een periode van een half uur. Deze order plaats je met een inleg van tien euro. Als je voorspelling klopt ben je ongeveer 7 euro rijker, je krijgt namelijk je inleg plus ongeveer 70% winst uitbetaald. Zat je er naast? Dan ben je je inleg van tien euro volledig kwijt. Het is bij binaire opties dus alles of niets.

Binaire opties

Strategie
Handelen in binaire opties is voor de meeste mensen verliesgevend, want om te kunnen handelen met financiële producten moet je wel enige kennis hebben van de markt en van marktontwikkelingen. Brokers presenteren hun diensten vaak alsof iedereen het kan en je zonder enige kennis veel geld kunt verdienen. Dit is helaas niet waar. De meeste mensen die zonder kennis of strategie handelen in binaire opties verliezen snel (al) hun geld. Nogmaals: binaire opties zijn geen vorm van oplichting, het is een prima financieel product waar je met een goede strategie echt wel (veel) geld mee kunt verdienen. Maar de kans dat jij dit zonder enige kennis en educatie red acht ik heel klein.

Als je besluit te gaan handelen in binaire opties leg dan per keer nooit meer in dan een tientje en ga niet achter elkaar door. Er bestaat zoiets als ‘overtrading’, vaak gevoed door hebzucht. Maak een paar ritjes en stop er dan mee. Ik raad je aan om te kiezen voor ritjes van een kwartier of half uur en uit de buurt te blijven van de 30/60 seconden tradings.

Alle brokers tonen bij hun binaire opties grafieken van de ontwikkelingen in de markt. Filmpjes op YouTube maken je wijs dat je gewoon de trend moet volgen en dan komt het goed. Soms is dit inderdaad zo, maar meestal is dit niet het geval en verlies je geld. Een goede trader (handelaar) neemt beslissingen op basis van marktontwikkelingen en gebruikt hiervoor speciaal gereedschap. De grafieken van de broker zou ik dus links laten liggen, ook omdat er niet zelden vertraging in zit.

MetaTrader
Een veelgebruikte tool om marktontwikkelingen te volgen en te analyseren is MetaTrader 4, een gratis softwarepakket wat ook door Forex handelaren wordt gebruikt. Binnen MetaTrader 4 kun je gebruik maken van goede oscillatoren en indicatoren (MACD, RSI, Stochastic etc.) op basis waarvan je kunt handelen. Blindelings vertrouwen op de grafieken van de broker raad ik je af, ze zullen in een aantal gevallen kloppen maar uiteindelijk verlies je meer dan je wint.

Robots
Een waarschuwing is op zijn plaats. Veel websites en filmpjes op internet beloven je gouden bergen wanneer je besluit te gaan handelen in binaire opties. Wees vooral alert op het groeiend aantal robots. Er zijn op internet tientallen websites te vinden die automatische robots voor binaire opties aanbieden. Deze robots doen zogenaamd al het werk en jij wordt zonder enige kennis van financiële markten schatrijk als je de boodschap van de websites moet geloven. Het enige wat je moet doen is een account openen bij de door hen aanbevolen broker en geld storten op je binaire opties rekening.

De waarheid is dat deze robots niet werken en dat de website-eigenaar via een affiliateprogramma geld verdient wanneer jij geld naar de broker overmaakt. De personen achter dit soort sites verdienen dus geld door commissie op te strijken die de broker hen uitbetaald na het aanbrengen van nieuwe klanten. Hier is overigens niets strafbaars aan, maar wees wel gewaarschuwd want rijk worden met binaire opties lukt maar een enkeling en dit zijn vaak mensen met veel kennis en ervaring. Met een juiste strategie kun je er overigens wel een leuk centje mee verdienen.

24/5
Handelen met binaire opties kan van maandag tot en met vrijdag, dag en nacht. Je kunt dus ook in de avonduren of nacht handelen. In het weekend zijn de markten gesloten en kan er niet gehandeld worden.

Minimale inleg
De meeste brokers vereisen een minimale inleg van 200/250 euro. Houd er dus rekening mee dat je dit bedrag moet kunnen overmaken om te kunnen handelen. Bij de gereguleerde (daar lees je straks meer over) broker TopOption kun je al starten met minimaal €100.

Belangrijk: regulatie
Als je serieus van plan bent om te gaan handelen in binaire opties dan is hier niets mis mee. Het is spannend en als je, zoals eerder gezegd, een goede strategie toepast kun je er een aardig wat geld mee verdienen. Sterker nog, ik handel ook regelmatig met binaire opties maar ik heb wel een strategie en ik handel niet op basis van een grafiek van de broker. Wel is het van belang om te kiezen voor een betrouwbare broker, het liefst ééntje die gereguleerd is.

Op internet zijn tientallen brokers te vinden, maar de meeste zijn niet gereguleerd. Dit is voor jou als trader behoorlijk riskant. Bij een gereguleerde broker is je vermogen verzekerd tot een bepaald bedrag (meestal €20.000 – €30.000) en bij een niet-gereguleerde broker is dit niet het geval. Onder toezicht staan betekent daarnaast ook dat brokers er geen dubieuze praktijken op kunnen nahouden. Kies dus bij voorkeur voor een gereguleerde broker zoals bijvoorbeeld Stockpair, TopOption of OptionTime. Zelf heb ik de beste ervaring met Stockpair omdat deze aanbieder flexibele handelsmogelijkheden heeft. Blijf weg van aanbieders waaronder One Two Trade, Cedar Finance, OptionBit, Banc de Swiss en TraderXP. Dit zijn partijen met een slechte of onbetrouwbare reputatie en vormen een groot risico voor je kapitaal.

Je moet gereguleerde brokers altijd een kopie sturen van een ID bewijs. Dit is onderdeel van wettelijke regels. Zorg er wel voor dat je altijd op de kopie van je ID vermeldt voor wie deze bestemd is. Dit doe je door met een pen over een stuk van je foto heen te schrijven, bijvoorbeeld: “copy for Stockpair”. Hoewel gereguleerde brokers absoluut veilig zijn is het niet verkeerd om dit soort documenten goed tegen misbruik te beschermen.

Bonus
Veel brokers bieden een bonus aan wanneer je je eerste inleg doet. Soms is dit 50%, maar vaak is dit ook 100%. Niet verkeerde zou je denken. Echter: accepteer deze bonus nooit want hier zitten allerlei haken en ogen aan die, geloof mij, in jouw nadeel werken. Het komt er meestal op neer dat je minimaal een x aantal trades hebt moeten plaatsen voordat de broker geld naar je gaat overmaken. Het uitkeren van de bonus biedt de broker de zekerheid dat jij je geld niet kan opnemen en dit betekent dat er meer geld in het ‘systeem’ blijft zitten die je uiteindelijk (althans dit hoopt de broker en statistisch klopt dit ook) gaat verliezen. Hoe verleidelijk de bonus dus ook is, neem deze niet aan zodat je nooit vast zit aan opgelegde regels uit de voorwaarden en je ten alle tijden je geld kunt opnemen.

Conclusie
Handelen in binaire opties is legaal en spannend maar kent een hoog risico. Je kunt er snel veel geld mee verdienen maar ook snel veel geld mee verliezen. Ontwikkel dus een strategie met behulp van o.a. MetaTrader en handel alleen met geld dat je kunt missen. Trap niet in vage sites die je oneindige rijkdom beloven want je komt bedrogen uit en verliest snel je geld. Kies bij voorkeur voor een gereguleerde broker en verdiep je enigszins in de materie voor je gaat handelen.

Tip: sommige brokers bieden een demo account om te oefenen, zo ook het Nederlandse Optie24. Met een demo account kun je je strategie testen en wegwijs worden in de wereld van binaire opties zonder dat je echt geld inzet. Het demo account is uitgerust met een nepsaldo om te oefenen.

Geef gerust je mening!

Wees de eerste met een reactie

avatar
  Subscribe  
Houdt mij op de hoogte van

Navigation